Contactlenzen

Op zoek naar contactlenzen in de regio Gorinchem? Wij helpen u graag bij het vinden van de juiste oplossing binnen het verrassend grote assortiment contactlenzen. Hieronder kunt u informatie vinden over de diverse mogelijkheden, LensOnline en de verschillende soorten lenzen.

Chayenne is gediplomeerd contactlensspecialist en aangesloten bij het ANVC (de Algemene Nederlandse Vereniging van Contactlensspecialisten). Zo blijft zij op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de contactlensbranche en krijgt u het beste advies.  Voor het aanmeten van contactlenzen of voor meer informatie willen wij u vragen contact op te nemen of een afspraak in te plannen via de website.


 

Voor de zachte lenzen werken wij samen met LensOnline. LensOnline is een online platform voor het bestellen van contactlenzen.

Deze samenwerking biedt de mogelijkheid om onze krachten te bundelen en jou het beste te kunnen geven.

Wat betekent dit voor jou? Jij kunt nu profiteren van de lage internetprijzen in combinatie met de professionele service van Bliek Optiek die je gewend bent.

Je kunt via de LensOnline webshop je lenzen bestellen en gratis afhalen bij ons in de winkel. Ideaal toch?

Meer informatie? Maak gerust een afspraak.

 


Zachte lenzen

Daglenzen, weeklenzen, maandlenzen en maatwerk lenzen. De zachte lenzen familie is erg uitgebreid.

 

Voor bijna iedereen is er wel een geschikt zachte lenzen systeem te vinden. Of het nu gaat om alleen veraf te kunnen kijken of ook met een leescorrectie, om hele dagen te dragen of voor af en toe een keertje. Met zachte lenzen is er veel mogelijk. Door de nieuwe zuurstof doorlatende materialen krijgt het oog met contactlens genoeg zuurstof. Uiteraard wel met de juiste zorg en zorgvuldigheid.

Wij controleren je ogen en je lenzen ieder half jaar. Draagt u liever niet elke dag lenzen, dan is een daglens ideaal. Iedere keer een nieuwe schone lens, geen onderhoud en  handig te combineren met de bril.


Multifocale lenzen 

Scherp zien, dichtbij en veraf

Vroeg of laat worden de kleine lettertjes voor iedereen een probleem.

Waar dit vroeger betekende dat er een leesbril gedragen moest worden is dit tegenwoordig ook vaak met contactlenzen op te lossen. Hierin zijn vele mogelijkheden, vormstabiele lenzen, zachte lenzen en zelfs daglenzen of nachtlenzen. Wij adviseren u graag over de meest geschikte oplossing voor u.

 


Harde contactlenzen

Uw oog, uw lens. Haarscherp, comfortabel, individueel design, hoogwaardig materiaal. De vormstabiele lenzen bieden uitzonderlijke scherpte, een uitstekende zuurstofvoorziening en zijn speciaal voor uw oog gemaakt.

 

Vormstabiele contactlenzen worden altijd op maat gemaakt. Het aanmeten van een vormstabiele contactlens is dus altijd maatwerk. Met behulp van een Medmont (speciaal meetinstrument) en geavanceerde programma’s berekenen wij voor u de juiste contactlens. Enkelvoudig of multifocaal. Een vormstabiele contactlens biedt zelfs bij speciale oogafwijkingen een goede oplossing. Bij grotere afwijkingen of hogere cilinders is een vormstabiele contactlens vaak de beste oplossing. Waar de mogelijkheden met andere contactlenzen soms wat beperkt kunnen zijn, zijn ze met vormstabiele lenzen eindeloos.


Nachtlenzen

Hoe eenvoudig kan het zijn? Slapen met nachtlenzen en overdag haarscherp zien zonder een bril, leesbril of lenzen. Perfect voor mensen die soms last hebben van droge of gevoelige ogen en overdag geen bril of lenzen willen dragen.

 

 • Overdag geen lenzen of bril meer nodig; complete bewegingsvrijheid
 • Veilige en volledig omkeerbare correctie
 • Een goed alternatief voor laserbehandeling

Voor wie?

DreamLite nachtlenzen zijn alleen geschikt voor mensen met myopie, ofwel bijziendheid. Je hebt dan een min-sterkte. DreamLite heeft een bereik van -0,75D tot -5,00D. Daarnaast kan een cilinder tot maar liefst -2,50 gecorrigeerd worden. Heb je al een leesgedeelte nodig? Dan is DreamLite Zoom de oplossing met een lees toeslag tot +1,50D. De hele dag scherp zien op alle afstanden. DreamLite nachtlenzen zijn gemaakt van een hoog zuurstof doorlatend materiaal. De lenzen gaan maar liefst een jaar lang mee. Wij adviseren om de lenzen elk jaar te laten vervangen. 

 


Do's & Don'ts 

Do's

 • Was altijd je handen.
 • Gebruik altijd verse contactlensvloeistof.
 • Vervang uw lenshouder bij elke nieuwe fles vloeistof.
 • Draai de dop altijd stevig terug op de fles.
 • Neem zo snel mogelijk contact met ons op bij rode ogen, geïrriteerde ogen of bij overgevoeligheid voor licht.
 • Een geopende fles vloeistof kan 3 maanden worden bewaard. Gooi de fles na deze periode weg.

 

Don'ts

 • Gebruik nooit kraanwater. Dit kan een flinke ooginfecties tot gevolg hebben.
 • Nooit contactlensvloeistof aanvullen of hergebruiken.
 • Draag nooit contactlenzen als je ogen rood of geïrriteerd zijn.
 • Raak nooit de flesopening aan om vervuiling van de vloeistof te voorkomen.
 • Neem bij gebruik van oogmedicijnen eerst contact met ons op, voordat je contactlenzen gaat dragen.
 • Draag nooit een beschadigde lens.

 

Tips & Tricks

 • Begin altijd met hetzelfde oog bij het indoen van je lenzen om de kans te verkleinen dat je de lenzen per ongeluk verwisselt.
 • Antibacteriële zeep mag je gebruiken om je handen grondig te wassen, voordat je de lenzen indoet. Spoel je handen wel goed af en droog ze met een pluisvrije handdoek.
 • Denk aan een reserve bril. Bij gevoelige en/of rode ogen is het goed om je ogen rust te geven. Draag dan je bril voor een of meerdere dagen.
 • Zet een herinnering in je telefoon wanneer je de geopende lenzenvloeistof moet weggooien of schrijf de openingsdatum op de fles.
 • Zorg dat je de vervangtermijn van je contactlenzen goed in de gaten houd (dag/week/maand/jaar).